Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska betala?

Annons

När det inviterades till fest med dans för Falugymnasisterna på Bankterrassen för ett par veckor sedan urartade det ordentligt.

De gymnasister som fick tillträde till den aktuella gymnasisttillställningen, kastade från tredje våningen ut glasflaskor, dricksglas och annat löst samt loskade på sina polare där nere som inte bereddes tillträde.

Då uppstod på Holmgatan ett galningstumult utan like.

Lagens långa arm blev tvingad att rycka ut. För att bekämpa dessa galningar begärdes ytterligare förstärkning av fem extra patruller för att skapa ordning. När allt var avklarat och de yra och vilsekomna "gymnasistbarnen" skingrats, återstod städning av Holmgatan och torget från glaskross, spyor med mera. Kommunens yttre städavdelning blev tvingad att göra en extra insats så att normalt folk i staden kunde ta gatan och torget i anspråk.

Det är inte mer än rätt att de extra kostnader för polisen, kommunen och Bankterrassen som tillkom i samband med gymnasistfesten, ska debiteras respektive skolas rektor. Denne kan i sin tur kräva föräldrarna. Även dessa omogna skolbarn måste ta sitt ansvar och göra rätt för sig. Falu kommun har som alla vet inte några slantar, (endast till FFF), definitivt inte till extra städning efter onyktra ungdomars kalas. Inte heller polisen har några slantar.

Det skulle vara intressant att veta hur många av dessa barn som uteblev dagen efter "festen" och hur rektorerna nu ser på sina skyddslingar? Hur reagerar föräldrarna på den urspårade festen efter det att dagens Falugymnasieungdom introducerat sig?

Kära Falubor, vad händer när Falu kommun skapat ett kårhus till studenterna? Kommer det att bli där som det blev i Falun i torsdags? Kanske att Korsnäs herrgård, som ligger på lagom distans från Falun för dylika skrikiga förlustelser, kan vara ett alternativ till kårhus. Jag bara undrar?

O TALLBLAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons