Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem har full frihet att demonstrera och var?

/
  • Dags att använda alla sätt som går för att stoppa nazisternas demonstration i Falun, menar skribenterna.

Annons

Vem av oss vill att nazister ska demonstrera på Faluns gator? Med lagliga medel kan vi stoppa det! Grundlagen medger undantag.

Nazisterna lever på hat, okunskap och när våldsbejakande teorier. De är förnekare av Förintelsen och 2013 visade en granskning att majoriteten i Nordiska motståndsrörelsen var dömda för våldsbrott. Mer antidemokratisk rörelse får man leta efter.

Läser de stora rubriker som meddelar att nazisterna ansökt om att få demonstrera i Falun senare i år. Men det finns motmedel.

Ett sätt är att använda sig av det undantag som finns i grundlagen gällande demonstrationsrätten. Polisen kan vägra tillstånd genom ordningslagen eller anvisa plats för demonstrationen på något avlägset ställe, som lätt kan övervakas av ordningsmakten?

Polisen har möjligheter att besluta. Det kan vara helt rätt att genom lagliga medel förvägra motståndsrörelsen rätten att demonstrera, med hänvisning till ordning och säkerhet.

Till den beslutande polismyndigheten vill vi säga; Det är dags att rättsligt låta pröva ett avslag enligt § 25 i ordningslagen! Avslå och låt nazisterna överklaga. Och om det inte är dags nu? När är det då dags att pröva § 25?

Ett demokratisk styrt rättssamhälle kan hantera den här typen av avarter på ett lagligt sätt och ska använda de lagliga medel som finns! Vi skanderar – Inga rasister på våra gator!

Miljöpartiet de gröna, Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons