Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är smartast? Naturen eller människan?

Annons

En mänsklig rättighet måste vara att få leva på det som människan är gjord att äta!

Det har funnits människor på den norra sidan av ekvatorn i vad man vet (tror) i minst 10.000 år. Under den tiden, och fram till för cirka 10-20 år sedan, fanns det inte mycket av avokado, soja- och kokosprodukter på dessa breddgrader. För att mer specifikt förklara: innan dess inte alls.

Om alla äter det som finns tillgängligt på den sidan av klotet man bor, så slipper man frakter, som enligt ledamoten för Svenska Vegetariska Föreningen, står för många procent av utsläppen.

Att korna skulle vara miljöbovar, skulle kunna bero på att många av dem lever på soja- och majsprodukter i stället för på gräset som finns i överflöd i dess omedelbara närhet. Och skulle det vara mindre farligt för klimatet att massproducera kokospalmer och skövla regnskog, för att vi ska använda kokosfett och olja istället för smör?

Om det skulle vara moralisk fel att äta kött, hur mycket moral är det då att skövla marker så att inte vare sig djur eller människor har någonstans att ta vägen, för att inte vi ska äta kött?

Och vad det gäller EKO-producerat när det kommer från varmare breddgrader: påverkar de frakterna miljön mindre?

Anne-Mai Hedlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons