Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är minst förtjänt av att få din röst?

Annons

Svar till Helene Persson: Med anledning av din insändare ställer jag mig frågan: Är du gift och bidrar till familjens försörjning? Då är du dubbelarbetande med arbete och familj. Är du ensam försörjande mor så lever du i en mycket tuff situation. Om du tillika är egenföretagare har du säkert kronofogden i hälarna.

Nu till din fråga: Vem vill ha dig som väljare? Jag tillåter mig att vända på formuleringen nämligen: Vem är minst förtjänt av att få din röst?

För 40 år sedan var jag lika gammal som du är nu. Det var knepigt med barn och ekonomi även då. Skillnaden var att det fanns pengar till både skola, sjukvård och äldreomsorg med mera.

Själv röstade jag på det parti som då hade byggt upp vårt land till en god ekonomi. Tråkigt nog ändrade partiet sin politik och är huvudansvarig till dagens misär. En före detta statsminister bekräftade min åsikt med orden: Vi är förändringens parti.

Nu finns det även två stödpartier som iglar sig fast i maktens strålglans, varav den ena har ambitionen att höja bensinpriset till 30 kronor litern. Det innebär att du då kan säga adjö till både kulturell och social gemenskap på grund av reskostnaderna.

Nu får du själv gissa ut vilka partier jag anser kan bli en lycklig vinnare av din röst. Jag har förståelse för om du inte väljer Sveriges pensionärers intresseparti, spi, som inte bara jag utan även dina morföräldrar och övriga pensionärer tänker rösta på för att säkerställa vår överlevnad.

Vilket parti du nu väljer är jag övertygad om det partiet ger dig en stabilare plattform att stå på än vad du nu upplever.

BAXO LÅNGSHYTTAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons