Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta sommaren på 250 år

Annons

Vädergudarna är djupt orättvisa. De borde fördela nederbörden mer jämnt över jordklotet. Som det nu är har det spårat ur fullständigt.

I Prag och Budapest med omnejd vräker regnet ner medan vi i den Höga Nord blir alldeles utan.

Solen bara gassar, dag efter dag och det blir enformigt och en pina. Stackars finnmarkscyklister.

Nu skyller en del det här på växthuseffekten, men erfarna meteorologer säger att det har ingenting med detta att göra. Så här makabra väderlekssituationer förekom även för 150 år sedan.

Man kan inte arbeta ett dugg under dagarna, hettan är tropisk, på mitt fritidsställe brukar temperaturen vara plus 47 grader inne på gårdsplanen under eftermiddagen.

Vem skall kunna jobba då? Gräset bara växer och växer, bara för att ta ett exempel. Står bilen i solen, man är in och handlar och så vidare brukar det vara 60 grader när man kommer ut igen och vevar ner rutorna.

Man måste ha stängda bilrutor för alla biltjuvar som stryker omkring. Har fått bilen stulen en gång, det räcker.

Nåväl, när man vevar ner rutorna och kör kommer man ner i plus 50 grader. Och detta med extrem värme skall man trivas med, påstår alla förståsigpåare som har möjlighet att ligga i sjöarna och plaska.

Har man inte det är det rena tortyren som fortsätter vecka efter vecka. När man vistas i lägenheten brukar rumstemperaturen hålla sig vid 28 grader. Och hela nätterna. Vem kan trivas med det? Man får vara glad om man får sova lite då och då, emellan man vaknar drypande i svett.

En del, att vi reagerar så här, beror på att vi är så ovana vid den här väderleken. I Australien och Nya Zeeland är dom så vana vid en sån här temperatur att det inte bekommer dom mycket.

En annan blir ju jätteglad när den här sommaren är över. Gud så skönt när höststormarna börjar ruska i apel, pil och hägg.

”SOMMARHATARE”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons