Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargatider

Annons

Jag var fruktansvärt förvånad när jag i tidningen läste att polisen ryckte ut med fem fordon till en död varg miltals borti skogsbygden…

Om detta är sant går det inte att längre tala om resursbrist. Nu måste naturligtvis Stefan Dangart genast tala ur skägget eller skriva en sann och saklig redogörelse med motivering kring händelsen.

Jag hoppas för Rikspolischefen Dan Eliasson och verksamhetens skull att det var en rövarhistoria.

Presstaleshen mpa

Polisen svarar direkt: Av polisens händelserapport från den 15 oktober framgår det att en polisbil med två poliser beordrades till Vintjärn för att ta hand om en död varg. Patrullen hade före det varit på en brandplats i Svärdsjö tillsammans med det yttre befälet som disponerade ett eget fordon i form av en VW-buss som han åkte själv i. Framkomna till den döda vargen inser polispatrullen att de inte får med sig den i baksätet på den polisbil de hade. Av det skälet beordrades yttre befälet med bussen till platsen för att kunna lasta vargen i den bilen. Vargen omhändertogs för vidare befordran till Statens Veterinärmedicinska anstalt, SVA, och länsstyrelsen kontaktades. Poliserna konstaterade på platsen att det inte fanns någon misstanke om brott.

Om det var en rövarhistoria eller ej kan jag inte bedöma, men från Dalapolisen har två fordon och tre poliser varit inblandade i händelsen.

Stefan Dangardt

Kommissarie

Presstalesperson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons