Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför vill miljöpartiet avskaffa landsbygden?

Annons

För en kort tid sedan hade miljöpartiet sin kongress, vederbörligen rapporterad i massmedia.

Många med mig hade säkert väntat sig att åren i riksdagen hade slipat bort den naiva flummigheten som präglat partiet sedan starten, men så är ej fallet, tvärtom.

De ställde orimliga krav för cirka 30 miljarder kronor som det ej finns täckning för. Men den bagatellen bekymrar ej de två nyvalda språkrören.

Det var i dessa valtider betecknande nog alldeles tyst om partiets hjärtefråga, höjningen av bensinpriset till 30 kronor per liter, för att skydda miljön genom att få bort biltrafiken.

Även vänsterpartiet gav detta förslag sitt stöd. Dessa två partier har även satt stopp för utbyggnaden av vägar och underhåll av befintliga vägar här i Dalarna.

Även om vänsterpartiet gick med på upprustning av vägar här i länet så skedde det med hot om galgen, under tvång av Göran Persson.

Språkrören har kanske bestämt sig för, att under ett valår släpper inga bilar ut några avgaser?

Beträffande avgaser är bilkörning en droppe i havet, bilparken förnyas varje år med nya bilar som ej släpper ut skadliga avgaser.

Den största avgasboven är trafikflyget, där varje större plan använder många tiotals kubikmeter bränsle på varje resa.

Eftersom dessa plan ej har någon som helst avgasrening på sina motorer, far de känsliga övre luftlagren mycket illa. Men den lille "Miljö-David" springer och gömmer sig och törs inte ta strid med "Trafikflygjätten Goliat", trots att han har ett visst stöd av den tuffa "Vänster-Davida".

Det är betydligt behagligare att utan risk anfalla den ofarliga miljöbusen "Biltrafiken".

Det finns en mycket stor utsläppsbov till i vår närhet. Den tunga båttrafiken på Östersjön som släpper ut flera gånger mer avgaser än hela vår biltrafik. Denna miljöbov har helt nonchalerats av miljöpartiet.

Dagens bensinpris på cirka nio kronor per liter är mycket betungande för boende på landsbygd och glesbygd. Ett höjt bensinpris till 30 kronor per liter skulle bli katastrofal för dessa medborgare som ofta har många mil till kommunens huvudort där dagligvaruhandeln, skolor, sjukvård, tandvård, bank, post samt en lång rad andra nödvändiga inrättningar finns, som måste besökas emellanåt.

Landsbygden skulle avfolkas, kommuner, industrier och företag kunde ej fortleva. Alla bor nämligen inte i storstäder och kan utnyttja tunnelbanor, vilket dessa miljönissar tycks ha glömt i sin drömvärld.

Partier med sådana idélogier, har inget att göra i en kommande regering och riksdag av ett så avlångt och skinande (i alla avseenden) land som Sverige.

Vårt land har begåvats med två partier som på sannolika skäl kan kallas "Landsbygdens Dödgrävarpartier".

Låt oss därför höja stridsropet: Hela Sverige ska leva och föra det till seger.

SIGGE DELY

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons