Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför kan inte hyresgäster få snygga lägenheter?

Annons

Jag läste i senaste numret av magasin Mora om Morastrands planer på att bygga fler hyresrätter. Bra initiativ. Men, varför bygger ni fyrkantiga baracker? Husen gör Moras stadsmiljö fulare.

Jag reagerade senast ni byggde vid Älvgatan, en fyrkantig koloss ligger i ett underbart läge vid älven. När man bygger på så attraktiva tomter måste väl fantasin och kreativiteten få lite utlopp. Mera glas, balkonger i samtliga lägenheter, olika färger, olika höjd på husen, nya fasadmaterial med mera.

Ni behöver bara titta på Lisselbyområdet eller Saxnäsområdet, det är en fröjd att bara gå där och titta. Nu är dessa exempel förvisso bostadsrätter men varför kan inte hyresgäster få snygga, moderna, fräna lägenheter?

Har inte stadsarkitekten eller politikerna i byggnadsnämnden några synpunkter. Se exempelvis NCC byggen i Skellefteå med underhållsfria fasader av rostig Cortenplåt, öppna ljusa lösningar med balkonger och sist men inte minst nyttja "det Gyllene snittet " i era konstruktioner.

Gör Mora än intressantare med nytänk inom arkitektur och byggnation och vips finns ytterligare en anledning att besöka vår stad.

Pensionären

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons