Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vardagsfrågorna måste också lösas

Annons

Den största faran med att våra toppolitiker ser frågorna ur ett EMU-perspektiv och försöker finna lösningar som ska gälla för alla EMU-länder är att de inhemska problemen därmed kommer i skymundan.

Det känns ibland som att det skulle behövas ytterligare en regering som i första hand tar ansvar för hela Sveriges utveckling - inte avveckling.

Mera högspecialiserad medicinsk vård någonstans i Europa och fler lågprisbutiker med billigt importerat kött i all ära, men att det inte finns läkare på vårdcentralen eller att man inte kommer fram i landstingets växel kan vara nog så bekymmersamt. Eller att lågpriskedjorna konkurrerar ut lokalbutikerna så att servicen försämras och landsbygden avfolkas. Sådana problem i vardagen är tydligen alltför simpla för att tas på allvar av vår regering.

Tro inte att Göran Persson och EMU-byråkraterna bekymrar sig om den svenska glesbygdens överlevnad eller för hur småkommuner med vikande befolkningsunderlag ska klara ekonomin.

Dessa frågor måste vi landsbygdsbor kämpa för med egen kraft.

Därför är det nödvändigt att bevara det demokratiska inflytande som vi fortfarande har kvar och inte överlåtamera makt till EMU och Bryssel.

OLOF MATTSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons