Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var går gränsen?!

Annons

I krig och kärlek är allting tillåtet! Så heter det och det är nog också sant.

Efter förra veckans landstingsfullmäktige och framför allt kommunfullmäktige i Borlänge anser jag det vara befogat att ställa frågan om allting även ska vara tillåtet när det drar ihop sig mot val.

Bakgrunden till min undran är: Hur jag själv blev behandlad i landstingsfullmäktige i samband med att min interpellation behandlades, men framförallt hur en ledamot i Borlänge kommunfullmäktige behandlades, även detta vid behandlingen av en interpellation. Är det så att det i valtider ska föranleda påhopp och personangrepp om man för fram frågor och problem som man själv och andra anser kunde skötas bättre av majoritetspartiet?

Ska man behöva bli beskylld för att vara illvillig, infam och omdömeslös?

Ungdomen flyr politiken sägs det! Vid fullmäktigesammanträdet i Borlänge lämnade yngsta ledamoten sammanträdet efter att ha sagt vad hon tyckte och tänkte.

Jag tyckte det var strongt agerat av henne och en befogad markering från hennes sida och generation.

Det blir nu inget sammanträde vare sig i landstingsfullmäktige eller i Borlänge kommunfullmäktige före valet.

Med tanke på framför allt intermezzot i Borlänge kommunfullmäktige anser jag det var tur att det är så även om jag förmodar att botten nu är nådd. Men frågan är: Var gränsen går?

Ska man som ledamot av majoritetspartiet få bete sig hur insinuant och kränkande som helst bara för att man känner sig trängd och kritiserad?

INGEMAR STRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons