Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänlighet föder vänlighet

Annons

I både tidningar och tv ser vi kampanjer om:

...att inte elda på klipporna (naturen tillhör oss alla)

...att inte låta bilen stå på tomgång längre än en minut (luften tillhör oss alla)

...att inte köra en 4-hjulsdriven bil i skogarna (viltet och vår flora och fauna kan störas/förstöras). Exemplen kan bli åtskilliga.

Detta är givetvis bra för oss alla och för våra barn. Äntligen börjar alla goda krafter att samla sig. I grunden ligger samma fundament. Vi måste alla värna om vårt gemensamma arv, den jord vi lever på.

Men hur värnar vi och tar hand om alla de arter som inte kan tala för sig? Våra vackra vilda djur i skogarna eller alla de stackars djur som föds upp endast för att bli föda.

Känner du att djuren har någon som helst rätt till sitt eget liv?

Empatiska handlingar genererar nya empatiska och kärleksfulla handlingar. Allt engagemang som på något sätt bidrar till en bättre värld är fantastiskt, oavsett om man väljer att engagera sig mot mobbning, för äldre, utsatta barn, miljön, djuren eller mot svälten och nöden i tredje världen.

För varje god gärning tänds ett hopp, ett hopp om en bättre värld. Så våga visa din empati och stå för den! Vi är många som redan tagit ställning emot djurplågeriet och barbariet. (Här finns en hel del före detta jägare).

Fundera en stund på vad som egentligen ligger på tallriken. Helst redan i butiken. Gör ditt eget vägval! Du kommer aldrig att ångra dig eller att återgå till ditt gamla känslokalla liv. Du kommer dessutom att må mycket bättre samtidigt som du bidrar till en bättre värld.

Tänk efter innan du tar ännu ett liv.

HOPPFULL TROTS ALLT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons