Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler på Biskopsnäset

Annons

Det är konstigt och helt obegripligt att barn och ungdomar, som i dag har alla möjligheter och tillgång till så mycket, inte har förmågan att roa sej på ett normalt sätt. Nej, nu ska det förstöras och ställas till elände för andramänniskor. Det tycks vara deras största nöje.

Ett så fantasilöst och fattigt liv de lever. Jag vet inte vad det kan bero på. Troligen kan vara att de har föräldrar som fullkomligt struntar i sina ungar. Och som inte bryr sig ett dugg om hur andra drabbas när deras barn är ute och "leker".

Kanske skulle de fatta vidden av det hela om de själva blev utsatta för något liknande, som det deras bara nu håller på med.

Sedan en längre tid tillbaka pågår en systematisk och fullkomligt vettlös vandalisering vid sommarstugorna på Biskopsnäset vid sjön Hillen. Det som sker där är så grovt att man häpnar.

Man kan inte förstå, vilket nöje det ligger i detta förstörande. Att ungarna är i total avsaknad av förstånd, det kan man dock förstå. Men deras föräldrar borde veta bättre, förhoppningsvis.

Därför uppmanar jag föräldrar att ta reda på var deras barn håller till och vad de gör på fritiden. Det kan vara era barn och ungdomar som på detta sätt håller sig utanför lagens råmärken.

Barn måste lära sig vad som är rätt och fel. De som närmast ligger till hands att lära dem detta, är deras föräldrar. Dessutom måste de få veta vad sådan här förstörelse kostar. Och att den kostnaden i slutänden kan komma att läggas på föräldrarna.

Den som drabbas av oförståndiga ungar, drabbas inte bara ekonomiskt, utan även känslomässigt. Det är inte roligt att komma till sin stuga och se hur där förstörs bit för bit. Jag tror ni föräldrar skulle bli chockade om ni fick se vad era barn åstadkommit. De har ställt till med stor skada.

Nu har sommarlovet börjat. Och ungarna har ännu mer fritid för sina "lekar". Då gäller det för föräldrar att skärpa kontrollen. Har ni inte tidigare haft kontroll över era barns liv och leverne, då är det hög tid att börja med det nu.

Får jag reda på vilka dessa nidingar är, då blir det inte nådigt, det kan jag tala om. För när man ser sitt smultronställe bli förstört av dumskallar och närtårarna tagit slut, då kommer ilskan och den kommer med besked.

Vår stuga har funnits i snart åttio år. Sex generationer av samma familj har kunnat vistas där och ha det bra. Vår yngsta medlem i denna sjätte generation kommer aldrig att få leka där. Detta på grund av en hoper snorungar till marodörer, som idogt gjort allt för att förstöra vår idyll. För vår del är nu sagan all.

BARBRO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons