Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välgrundat ställningstagande

Annons

Svar till Conny Lindgren.

Det första jag undrar över när jag läser din insändare är vad det är för "idéer" vi veganer har? Är det att vi tror att djur har känslor? Att inte djur kan känna smärta, dödsångest och stress?

Det andra jag undrar är hur du, som varit i så många fattiga länder, inte också har förstått att det inte är bristen på kött som gör dessa länder fattiga, utan snarare bristen på brukbar jord, demokrati och rättvisa?

Din näringskunskap verkar

tyvärr vara väldigt dålig om du tror att kött är den enda proteinkällan som finns. Det är ett enormt slöseri att gå vägen genom djuren för att få mat.

Vi kommer inte att kunna fortsätta med denna överkonsumtion av mat i västvärlden utan att det blir katastrofala följder.

Att vara vegan innebär inte bara att kämpa för djurens väl. Det handlar även om att vilja få en rättvisare värld där maten och jordens resurser fördelas till alla, där vi vårdar vår jord, tar ansvar för våra liv och framför allt att vi har vördnad och respekt för livet.

Vi människor har fått gåvan att kunna välja.

Av etiska, globala, hälsomässiga, humanistiska skäl har jag valt att leva ett liv där jag efter min bästa förmåga bistår liv, inte förintar det.

Och det är inte av "bisarr naivitet".

INGMARIE NILSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons