Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfärdens Sverige - en myt

Annons

Det är dags att bryta den socialistiska myten om välfärden i Sverige.

Det är jag som är deras misslyckade skyltdocka, en av många som hamnat utanför det socialistiska så kallade välfärdssystemet. Som förtidspensionär född på 1970-talet och synskadad är jag bara en siffra i statistiken som socialisterna trollar bort så de försvinner utan att ens säga simsalabim.

Det är en socialistisk metod som har visat sig framgångsrik, så framgångsrik så jag inte längre är en människa.

Jag försvinner till och med ur den offentliga folkboksräkningen och får heller inte stå till arbetsmarknadens förfogande. Jag är totalt utanför systemet.

Jag tillhör inte någon stor väljargrupp. Vart tog humanismen och solidariteten vägen? Sådant borde valrörelsen handla om.

Det finns personer inom vissa myndigheter bland annat Försäkringskassan som är guldkorn. Men de guldkornen är ofantligt svåra att hitta. Jag har mött många myndighetspersoner i mitt liv som hellre skulle passa i ett arkiv och damma mappar än att jobba med människor och deras känslor.

Socialismen har byggt upp en samhällsstruktur som är till för att serva medborgarna, men bygget har misslyckats.

Allt är byggt för att passa stora kollektiv. Väldigt lite för att hjälpa enskilda att bygga upp sig själva och ta vara på sina kvaliteter.

Visst finns det bidrag men om man vill försöka klara sig själv är det mycket svårt. Varför får en funktionshindrad inte rejäla möjligheter till en utbildning?

Jag vet att utbildning kostar men det gör också min förtidspension som ska betalas ut varje år under många år framöver.

Jag har varit med om mycket hopp, förtvivlan och sömnlösa nätter i tron att det snart ska vara över och jag kan nå mina mål att få komma ut i samhället och som alla andra vara en vanlig medborgare som arbetar och betalar skatt.

Hamnar jag på Fonus innan jag får någon hjälp och förståelse över huvud taget? Jag tror att detta kan vara som att skjuta sank på ett redan dåligt skrov, socialismen menar jag.

Regeringen Persson är bara intresserad av makt. Men nu behövs politiker som visar respekt för enskilda människor som inte tillhör stora kollektiv.

ANDERS MALMQVIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons