Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen måste bli bättre

Annons

Under många år har det pågått ett intensivt politiskt arbete för att vägen mellan Smedjebacken och Säter skulle rustas upp.

Nu kan vi äntligen se resultat, beläggningsarbetet ska påbörjas och beräknas vara färdigt i slutet av september.

Upprustningen av vägen kommer nu att markant förbättra situationen för alla, inte minst för boende efter vägen och arbetspendlare.

Nu ska vi fortsätta kämpa för nästa viktiga vägprojekt, vägen från Björsjö till Smedjebackens tätort.

Det är fullständigt oacceptabelt med en så låg standard på en väg som knyter samman två orter inom kommunen.

Jag åkte själv vägen för två veckor sedan och en väg i sämre skick får man leta efter, den kan inte ens benämnas som en bra grusväg. Jag har full förståelse för att boende i Björsjö blir både ilskna och irriterade.

Efter samtal med boende i Björsjö kan jag konstatera att man försöker välja andra alternativ till resväg eller helt enkelt föredrar att sköta sina ärenden på ställen där man slipper att använda vägen från Björsjö till Smedjebacken.

Björsjö med omnejd är en oerhört vacker bygd men att tro att exempelvis turister med husvagn ska utsätta sig för risken att få både vagn och bil förstörda är att vara alltför optimistisk. Flera skulle upptäcka Björsjö om väger i dit vore i acceptabelt skick.

Vi kommer inte att ge oss i vår strävan att få till en bra väg mellan Björsjö och Smedjebacken, vi kommer att fortsätta kräva att en upprustning ska ske.

LENA LUDVIGSSON- OLAFSEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons