Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vadå Lortsverige?

Annons

Svar till "Undrande besökare":

Jag kan inte förstå vuxna människor, i synnerhet äldre som har såna fördomar om oss yngre. Är det för att ni är avundsjuka på vår ungdom? Eller på att vi till skillnad från er har fått växa upp i den moderna tiden då det varit mer accepterat att göra vad som faller en in, när vi i dag även kan se kvinnor som brandmän och män som dagisfröknar och när piercing och tatuering inte längre bara infinner sig på kriminella människor.

Nu väljer nästan varenda människa att pryda sin kropp med ett noggrant utvalt motiv någonstans på kroppen eller att med kliniskt rena nålar som aldrig används mer än en gång, göra ett litet hål i antingen öra, näsa, tunga, navel, earl (mellan ögonen) eller genitalie och sätter i ett smycke i antingen kirurgiskt stål eller titan för att förhindra nickelallergi.

Piercing, som det heter, är ett kirurgiskt ingrepp som utförs av utbildade sjuksköterskor och är precis som en liten operation. Tror ni verkligen att sjuksköterskor skulle utföra dessa ingrepp om det var ohygieniskt? Tror ni att det skulle vara lagligt om det var farligt?

Missköter du din piercing genom att inte noggrant läsa igenom lappen med beskrivning som medföljer då du låtit pierca din kropp, eller rent av struntar i det, förlängs bara läkningstiden. Till exempel om du inte rengör "såret" varje morgon och kväll, eller förtär alkohol under läkningsperioden, kan du drabbas av infektioner, som i värsta fall kan leda till döden. Det kan man dock knappast beskylla piercing för, utan det beror enbart på slarv.

Men sköts detta på ett korrekt sätt så finns ingen orsak till oro. Efter att piercingen har läkt kan du leva precis som du gjorde innan.

Jag förstår inte varför piercing inte skulle höra hemma i vården! En piercad människa är varken mer eller mindre ohygienisk än någon annan. Att ens tro något sådant är ett tecken på bristande kunskap! Att man ska uteslutas från ett visst yrke på grund av utsmyckning är absurt! Är detta inte 2000-talet vi lever i?

Jag är själv piercad på ett flertal ställen, och har fått höra både goda och onda kommentarer. De flesta är faktiskt väldigt nyfikna, och tycker att det är spännande. Men det finns tyvärr också andra som inte är lika glada åt att det kommer in lite nya modeflugor. Ibland undrar jag om folk ger sig själva rätten att "klanka" ner på sådant som är annorlunda. För i denna moderna värld som vi lev-er i, har i alla fall jag lärt mig att allt som är annorlunda och nytt bara är kul.

Ska jag, bara för att jag är piercad, vara tvungen att tåla att folk talar om för mig hur ful och ohygien-isk jag är? Snacket om piercing och hygien är ju nästan patetiskt! Skrattretande! Då kan väl du, "undrande besökare" antagligen inte ens gå på restaurang efter alla dokumentärer och avslöjande angående bristande hygien på världens restauranger?

Jag ska tala om för dig att någon-ting som verkligen är ohygien-iskt, och som förekommer i bland annat sjukvård, mataffärer, resta-uranger etcetera är långa naglar. Under dessa "vackra" ting samlas nämligen mer bakterier än vad du tror. Om jag någon gång skulle behöva ta mig in på sjukhus, skulle jag hellre bli undersökt av en piercad och tatuerad människa än en så kallad, "fräsch" människa med långa naglar med rosa nagel-lack på.

Tänk på det nästa gång du besöker några av ovanstående ställen. Din trångsynthet gör mig faktiskt väldigt orolig.

NU-LEVANDE, FRÄSCH & PIERCAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons