Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad vill partierna göra för fotbollen i Mora?

Annons

I år är sista året som elever kan börja på fotbollsgymnasiet i Mora, sedan kommer det att försvinna. Det är bara skolor med riksintag som får ha specialidrott på schemat och St Mikaelsskolan. För att få den statusen måste skolan kunna bedriva fotboll på rätt underlag hela läsåret. I Mora går det bara två månader av nio.

Alla idrotter bedrivs idag året runt. Fotbollen är den idrott som engagerar flest ungdomar, samtidigt som man har de sämsta förutsättningarna. Det finns många duktiga fotbollsungdomar i Mora. Senast att få åka till elitlägret i Halmstad som är ett första steg mot distrikts- och landslag var Carl Spansk, Lydia Davidsson, Elin Beronius och Lisa Rengärde.

Det ligger en motion i fullmäktige sedan 2006 med syftet att fotbollsföreningarna med viss hjälp av Mora kommun (som äger marken) skulle se över förutsättningarna för en hall och nytt konstgräs. Den resulterade i att kommunen ensam tog ansvar för frågan. De byggde upp visioner av en fantastiska arena på Prästholmen, en multiarena! som i nästa skede ledde till att man sålde hela anläggningen till Norge!!

Jag tycker att det är på sin plats att våra politiska partier redogör för vad man vill göra åt ovanstående problematik.

Torbjörn Jonsson, fotbollsnörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons