Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska vara kommunens uppgift?

Annons

Kommunen ska ägna sig åt sina lagstadgade uppgifter/skyldigheter inom vården, skolan och omsorgen med mera. Det är inte en kommunal skyldighet att subventionera Falu folkmusikfestival 1,7 miljoner kronor, stadskampen med 400 000 kronor. Detta är ingen uppgift för kommunen utan för näringslivet.

Prioriteringar tvingas du och jag göra varje dag av praktiska, organisatoriska eller ekonomiska skäl, det tvingas även kommunen att göra. Vi vet alla att kommunens budget är ansträngd.

Varför är det alltid samma grupp av personer som drabbas av besparingar?

Det gäller inte bara ökade färdtjänstkostnader utan även hemtjänsttaxor, trygghetslarm, sjukvård, medicin och tandvårds- kostnader där avgiften har höjts de senaste åren.

Om vår socialpolitik ska grunda sig på delaktighet, jämlikhet och frihet är det ett steg i fel riktning att isolera personer med funktionshinder i hemmet genom att höja avgiften för färdtjänst så att personer med funktionshinder inte ska ha råd att resa.

Dalatrafik kan i dag inte höja sina taxor nämnvärt. Det skulle inte löna sig att åka kollektivt och Dalatrafik skulle därmed förlora sina kunder. Det skulle bli enorma protester.

Personer med funktionshinder har inte möjligheten att välja bort färdtjänsten utan är helt i händerna på kommunens taxor.

Vi behöver fler personer med funktionshinder aktiva i vårt samhälle och inte färre.

VERONICA HEDENMARK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons