Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad politikerna gör angår inte folket

Annons

Svenska folket är ett tåligt släkte, som gång på gång låter sig luras och föras bakom ljuset av lögnaktiga politiker.

Senaste sveket är att löftet om höjning av taken i socialförsäkringarna från 1 juli tas tillbaka.

Rekordet i lurendrejeri var skatteomläggningen i slutet på förra seklet, när politikerna påstod att den hade låginkomstprofil. Det hade den i den bemärkelsen att låginkomsttagarna fick betala omläggningen med vansinneshöjda hyror, medan politikerna svamlade om de dynamiska effekterna.

Utöver Gudrun Schymans eventuella fuskande har 14 riksdagsmän fått avslag på sina mer eller mindre fantasifulla skatteavdrag och en före detta socialdemokratisk riksdagsman har dömts till 120 dagsböter, för att han utan rätt har tagit ut 486 000 kronor i inkomstgaranti från riksdagen.

Sedan svenska folket lurades in i EU av dessa politiska lögnare har underskottet för Sveriges landsting stigit till över sju miljarder kronor.

Nu är det dags för nästa stora bedrägeri. För att inte skrämma folk har Göran Persson lyckats få en försåtlig utformning av valsedeln för EMU-omröstningen. Att det gäller att föra över hela den svenska penningpolitiken med valutareserv, växelkurs och räntepolitik till ECB tycker han inte angår svenska folket.

Det heter så högtidligt att politiker är förtroendevalda. Men det är pamparna i valberedningarna som tar ut kandidaterna bland vänner och bekanta. Sedan får valboskapen rösta fram dessa och så kallas det för förtroendeval.

Jag tycker det mera liknar hyckleri.

TAGE BLOM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons