Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad hände med idealen, s, c och mp?

Annons

I Falu kommunlednings (s, c, mp) programförklaring för mandatperioden 2003-2006 kan man läsa följande: "Utbildnings- och ungdomsstaden: Fortsatt satsning på en bra skola och barnomsorg är viktigt för att Falun ska utvecklas positivt och vara en attraktiv och trygg kommun."

Vi kan också läsa på kommunens hemsida: "Järlindsskolan kan därför med rätta kallas för 'den lilla byskolan mitt i stan'.

Alla verksamheter är regelbundet ute i naturen året om. Järlindsskolans närhet till skog och mark gör att naturen ofta används som 'läromedel' i undervisningen".

Hur kan kommunledningen, vara de partier som föreslår attdenna skola ska läggas ned?

Socialdemokraterna sägs ju värna de svaga. Vård, skola och omsorg är prioriterade områden.

Nedläggning av denna väl fungerande skola som ger barn en så god start på skollivet låter som om partiets värdegrunder är allvarligt förändrade?

Centerpartiet sägs värna om landsbygden, att alla ska kunna bo kvar där man vill, "det lilla livet", naturen, demokrati och medborgares engagemang i närmiljön.

Var är era ideal när ni föreslår en sådan här åtgärd?

Miljöpartiet trodde jag värnade om att vi alla från grunden är kunniga om natur och miljö, inte minst att vi från stort till smått värnar vår omgivning.

En skola där eleverna får detta med sig från starten borde kunna användas i partiets egen marknadsföring inför kommande val.

Valet i höstas känns mycket långt borta.

KONFUNDERAD JÄRLINDSBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons