Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad det verkligen kostat

Annons

Svar till Bo Pettersson, den 7 juni

BP bekräftar i allt väsentligt mina beräkningar, men hans problem är att han inte vill kalla sakerna vid deras rätta namn.

1. BP påstår att Leksands kommun (LK) inte köpte in sig i Liffab, LIF:s fastighetsbolag som byggt och till och med redan har börjat reparera Arenan. I kommunens tre senaste årsberättelser kan läsas, att LK genom inträdesbiljetten drog på sig ett driftunderskott av 57, 5 miljoner. Detta är fel, påstår nu BP. Kommunen betalar bara 2,3 miljoner kronor årligen under 25 år. Jag kan inte finna annat än 25 x 2,3 blir just 57,5.

2. Om LIFs fastighetsbolag bygger en anläggning med lånade pengar och kommunen i avtal har garanterat att stå för alla räntekostnader som överstiger 2,25 procent, vad är det annat än en räntesubvention? Det är tveksamt om en kommun ska syssla med sådant företagsstöd, varför jag förstår BP:s bekymmer med den riktiga benämningen och hellre vill kalla räntebidraget för "Tilläggshyra".

3. Anledningen till att folkpartiet känner tveksamhet inför LIF/LiFFAB som ägare till Orsandbaden (om nu området skall säljas över huvud taget), är att vi inte vet vem som är den verklige köparen. LiFFAB har inga egna pengar att köpa för, viket framgår av företagets senast publicerade bokslut.

Slutligen. Bo Pettersson skulle göra kommuninvånarna en stor tjänst genom att ordentligt redovisa vad Arenan, "Kulturtriangeln" och omläggningen av trafiksystemet med mera verkligen har kostat fram till i dag och hur stora lån som kommunen gått i borgen för gentemot LiFFAB.

Sune Björklöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons