Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är trygghet, lycka och hopp

Annons

Vi vet att orden finns, men att kunna känna och använda dessa i våra praktiska liv är mycket svårt för många av oss. För att bygga upp ett liv i kärlek och harmoni, måste utan tvekan dessa tre ord vara grundpelarna för att vi människor skall kunna leva i fred och frihet.

När vi känner trygghet, lycka och hopp inom oss så växer kärlek, omtanke, hänsyn och förståelse och detta skapar den miljö som ger oss styrka att vaga växa till individer som kan ge stöd och hjälp till de som söker vägval på vandringen genom livet.

Kan förklaringen till vår samhällsutveckling vara att vi människor glömt att öppna de gåvor, som skall ligga på små hyllor inom oss, eller har vi aldrig fått dessa med oss av orsaker, som inte skall tas upp här? Gåvoras innehåll är trygghet, lycka och hopp.

Informationsflödet är enormt. Reklamen är enorm. Det materiella behovet är stort. Ansvarsbärande människor sviker oss. Utbrändhet, arbetslöshet, missbruk av alkohol och andra preparat som skall få oss att glömma, är i växande. Sjukskrivningar är i ökat antal.

Är vår tid verkligen så som beskrivs i ovanstående rader? Svaret blir entydigt JA!

Jag vill inte öka paniken, ängslan och oron med mera genom att skriva om svårigheterna i vårt samhälle . Det är endast av pedagogiska orsaker för att ge förståelse för det som kanske ligger till grund för utvecklingen.

Vad måste nu göras för att finna lösningar på de växande problemen? Utbildning? Lära känna oss själva? Öka vårt medvetande? Stanna upp och tänka efter? Meditation?

Svaren på frågorna kan endast DU själv ge. Det finns möjligheter om Du känner, att det måste göras, för att Du vill ändra på livsstilen för Dej själv och människorna Du möter på Din vandring genom livet

Tänk på följande:

1. Vi skall alla göra oss medvetna om att livet är en gåva från något som vi aldrig kommer att förstå.

2. Vi skall göra oss medvetna om att barnen är även en gåva som skall förvaltas i trygghet, i lycka och hopp, för att utifrån detta ge barnen kärlek som de skall bära med sig in i sin framtid.

3. Vi skall stanna upp några korta stunder i vår vardag och söka efter de gåvor som finns inom oss. Öppna dessa och använda dem till skapelser i harmoni och lycka för vara med vandrare på livets vägar och stigar.

Det är lätt att skriva. Men att göra det kan vara svårt. Att försöka kan ge lycka.

Du som läser detta skall veta oavsett vem Du är eller hur Du lever och mår, så behövs Du alltid vid någons sida, som Du kan hjälpa eller få hjälp av. Med andra ord så behövs vi alla for varandra.

Till sist vill jag nämna, för att undvika alla missförstånd, att allt är inte negativt och hopplöst i vårt samhälle. Det finns mycket att få bara vi lär oss att ta emot det.

AMATÖRFILOSOFEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons