Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är egentligen som är pinsamt?

Annons

Markus Josefsson skriver i FK Pinsam skillnad om matchen mellan Slätta och Brage i JDM-finalen. Vad är pinsamt?

Notera i stället förutsättningarna inför matchen. Brage har ett av Sveriges bästa juniorlag. Slätta, ett kvarterslag utan värvningar, väljer i mötet med dem en taktik som är defensiv i sin uppställning, dvs 4-5-1. Den kan man ha synpunkter på, men skillnaden är inte pinsam. Brage vann endast med 2-0 när Slätta använde (kanske) den enda taktik som med tur skulle ha kunnat ge en seger. Att spelet ser ut som det gör är lika lite pinsamt som när Argentina har bollen mot Sverige i 70 % av matchen.

Man ska också ha klart för sig att de övriga lag som artikeln refererar till i Dalarna, Ludvika och Torsång, skulle ha varit precis lika chanslösa. Torsång har Slätta slagit i en träningsmatch, de har kommit före dem i en cup i Danmark. Torsång åkte ut i kvarten mot Avesta som Slätta slog i semifinalen. Ludvika har Slätta tagit fyra av sex poäng mot i serien. Ludvika förlorade semifinalen mot Brage med 7-2, där Brage dessutom hade tre ramträffar och en missad straff. Är detta då också pinsamt? Nej, självklart inte!

I Slätta är mer än halva laget förstaårsjuniorer och de kommer således att kunna delta även nästa år i JDM. Dessutom vill jag påpeka att Brages juniorers andralag spelar i Gävle-Dala Elit och är inte bättre än Slättas lag, det har mötet i serien visat oavsett vad Bernt Ljung anser. Det motståndet ger också ett helt annat spel.

Man kan som åskådare självklart ha synpunkter på att ett lag väljer en taktik, som inte tilltalar samtliga åskådare, men därifrån till pinsamt är långt mer än 0-2.

Är en tidningsartikel pinsam bara för att den är dålig. Nej, självklart inte! Allt utgår från de förutsättningar var och en har i sitt utförande.

LARS LUNDH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons