Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är det som är bäst för oss ?

Annons

Visst är det märkligt att år 2002 uppmanas vi fortfarande att tänka blått-rött-gult eller grönt. Detta speciellt som motsättningarna har fått en större bredd och utveckling i samhället, med hårdare tilltag och utan respekt för vare sig det levande eller det döda. Det beteende som är globalt och även innefattar oss.

Genom anslutning i förbundet EU styrs vi av krafter som påverkar och styr vårt lilla land. Vilken betydelse har de av oss "folkvalda" nu och på sikt?

Man kan också undra över om vi själva har kvalifikationer att förstå och välja det som är bäst för oss. Genom de grundlagar vi har är det ändå marginalpolitik som förs, och röstfisket gör att sanningen undanhålls.

Den välfärd och trygghet som byggts upp i landet är på väg att skrotas. Är det så vi vill ha det? Den verklighet vi har i dag var det verkligen så vi ville ha det förra gången vi gick till valurnan?

Om vi levt över tillgångarna, ska vi då i första hand göra besparingar inom sjuk och friskvård?

Ska vi också underbemanna polisen när samhällsutvecklingen talar för motsatsen. Listan kan göras lång men nu nämner jag också besparingar och tvångs-/förmyndarpolitik gällande barnomsorg och skola.

Vad kostar valmanifestet totalt och vad skulle vi bättre kunna använda dessa pengar till?

Vad skulle hända om vi tänker om och programmerar våra hjärnor att i stället tänka vad som förenat oss?

De anslag landstinget har i dag går till stor del till saker som inte har med sjuk- och friskvård att göra. Och jag tänker inte då i första hand på pensionsförsäkringar och fallskärmsavtal, utan bidrag och anslag till "nyttan".

Nu är det hög tid att skrota

detta förlegade system världen över. Professionella bolag som i dag sköter rekrytering till företag är bättre lämpade att utifrån givna förutsättningar söka personal för var plats eller ämbete inom detta nytänkande, för att sköta allas intressen.

Ansvariga anställs på liknande grunder som i företag, med ansvar och konsekvens. Vi har många duktiga människor i landet som inte enbart kan hantera det som är att föredra för oss alla, utan också det som ingår och kommer att ingå i en mer enat Europa och kanske på sikt mer världsomspännande.

Många kan inte förlika sig med något som kan liknas vid ett politiskt parti. Något liknande en OS-symbol är kanske framtidens gemensamma mål. Där vi inte tänker på färgtillhörighet till ett gemensamt mål. Lägg din röst också på AB Sverige med vd och styrelse, i stället för folkvald statsminister.

Nytt statsskick - utan hyckleri.

LENNART LOGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons