Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utnyttja magasinet

Annons

Att inte använda det gamla vackra godsmagasinet i Falun är att inte utnyttja de resurser som finns, anser jag. Det skulle passa för exempelvis konserter, dans, småindustrier med mera. Eller varför inte göra som i Uppsala, bygga om det för affärs- och caféverk-samhet. Nu är magasinet oanvänt sedan många år tillbaka, utom i den västra delen där man byggt om till kontor.

Godsmagasinet byggdes 1898 i tegel i varierande röda nyanser och taket bärs upp av fackverkstakstolar av järn. Taken skjuter ut över ge gamla lastbryggorna precis som i Uppsala. Där har man ordnat med trevlig servering utomhus sommartid och allehanda aktiviteter inomhus vintertid. En jazzklubb, Catalin, för mogen publik och städade personer, finns och olika storheter har spelat och sjungit där i all gemytlighet. Mycket populärt!

Byggnaden i Falun bör ha ett högt kulturhistoriskt värde och det kan inte vara bra att den inte utnyttjas till det den kan användas till. Tyvärr är det numera inte snyggt i området kring magasinet med gamla vagnar och annan bråte, men det åker säkert iväg i samband med planering av området.

Vi Falubor vet så väl att pågående projekt tar en otrolig tid att mala genom kommunens kvarnar.

De senaste åren har det varit otroligt segt och tafatt vad gäller att fatta beslut i kommunen. Vi har Tallenleden, Grycksbobanan, kriminalvårdsanläggningen i Tallen, Grycksboskolan full med mögel, Stadshotellet som kårhus och många andra projekt som har tagit alldeles för lång tid.

Hoppas nu efter valet att det blir nytt folk invalt i kommuntoppen, kommunalråd med flera, kanske blir det då mer snurr på projekten, förhoppningsvis slipper vi då interna bråk och tjafs som ägt rum de senaste åren. Politikerna i Falun har gjort sig till åtlöje, något som de troligtvis inte är medvetna om.

SLAPPO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons