Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ut med normlösheten ur FK

Annons

Falu Kuriren skrev på ledarplats den 18 februari "Kasta ut kd ur sovrummen".

Bakgrunden till ledaren var läkaren Alf Nilssons inlägg i landstingsdebatten om ett handlingsprogram om sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade aborter.

Frågan handlar i grund och botten om vilken attityd vi och ungdomarna har till sexualitet och förhållanden.

Enligt tidningen verkar överhuvudtaget inte vuxna ha något att göra med ungdomarnas sexliv och byte av partner men jag menar att vuxenvärlden här har en stor uppgift.

Som föräldrar vet min fru och jag hur viktigt det är att sätta gränser. Barnen gillar det inte alltid, men utan den fostran skulle de växa upp till väldigt otrygga och osäkra ungdomar.

Tidningen menar att ungdomarna själva vet bäst när sexualdebuten ska ske.

Jag tycker att vi som vuxna har ett stort ansvar i att förmedla tanken på sexualiteten som något som hör det långvariga förhållandet. Inte något som man experimenterar med för att se om man passar för varandra.

Sexualiteten hör enligt min mening äktenskapet till. Vidare menar FK att våra ungdomar själva ska bestämma hur många partners man ska avverka.

Jag skulle vilja att vi kom ifrån slit och släng mentaliteten på relationsområdet.

Om ungdomarna lär sig från början att behandla medmänniskor som utbytbara objekt, kommer vi att i framtiden ha en ännu större social ohälsa än vi har i dag.

Ungdomarna behöver trygga föredömen som sätter gränser och ger regler i stor kärlek. Min uppmaning är: "Kasta ut normlösheten ur Falu Kuriren".

WALDEMAR LANDÉN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons