Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA som ekonomiskt under - en bluff

Annons

Det omskrutna och naivt beundrade "amerikanska ekonomiska undret" under 90-talet har aldrig ägt rum.

Det var en massmedial uppfinning och ingenting annat. Bakom Potemkinkulisserna återfanns en miserabel ekonomi och en ålderdomlig, nedkörd och konkurrensoduglig industri.

Det fastslår Fredmund Malik. Österrikaren Fredmund Malik är näringslivsexpert och professor på elituniversitetet i Sankt Gallen. Sedan 1984 leder han också Managementcentrum i Sankt Gallen.

Européerna pratar nu om det så kallade "Western-city-syndromet", en excellent manipulation av statistik. Enligt den falska USA-statistiken skulle investeringarna mellan 1995-2000 ha uppgått till 533 miljarder dollar.

I verkligheten uppgick investeringarna till 106 miljarder, eller 20 miljarder EURO per år. Det är det sämsta resultatet under hela efterkrigstiden. Amerikanarna har sedan en tid tillbaka räknat med bruttoinvesteringar, inte med nettoinvesteringar. Det var ett av tricksen, ett av många tricks.

USA har egentligen inte råd att hålla på att kriga runt om i värld-en. Bush gör precis som Hitler. Bush struntar i den nationella ekonomin.

Oddsen är tyvärr höga för att USA går emot en ekonomisk kollaps, precis som Argentina och Uruguay.

Det är inte så konstigt att européerna försöker ta tillbaka investerade medel från USA. Det är bäst att lämna det sjunkande skeppet.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons