Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undret mitt i vardagen

Annons

Snart står våren och sommaren i sin fullaste fägring. Luften fylls av pollen, frömjöl till obehag för vissa personer. Men det är också en nödvändighet till fortsatt liv.

Något enda pollenkorn träffar pistillen och det blir ett frö. Jag tänker på träden. Antal frön, som i astronomiska tal sprids ut över markerna. Något enda av dem blir en planta. Ytterst få av dessa plantor växer upp till ett stort träd. Betrakta storheten inför detta under. Precis samma under är det med oss människor. Att just jag är jag och du är du. Vilken lycka att just jag har förärats med livet.

Ett ord kan betyda så mycket. Vi har ansvar för vad vi säger. Endast en mening till en ung människa, kan bli avgörande för hela hennes fortsatta liv. Ett ord kan bygga upp, ett annat kan dräpa. Ett ord kan växa och bli som ett stort vackert träd. Ord kan grena ut sig och blomstra. Förtig de ord, som sårar och ögat gråter.

Avvik från gängse rutiner. Besök någon mitt i vardagen. Det kan vara med en blomma eller något till fikat. Men även ett enkelt möte, ett besök kan vara långt värdefullare. En hand på axeln ett möte med ögonen. Dina ögon är min spegel.

GUNNAR KARLSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons