Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tummen upp för Falu BS bandy, tummen ner för deras publik!

Insändarskribentens kollade på bandy på Lugnet härom dagen och var väldigt nöjd med själva spelandet. Upplevelsen förstördes dock av vissa Falu B-supportrar som genom hela matchen skrek glåpord mot domare och motspelare.

Annons

Jag var på Lugnet och tittade på kvalmatchen mellan Falu BS och Gripen Trollhättan. En rolig match där Falu BS spelade mycket bra och taktiskt och vann matchen, kul!

Stämningen förstördes dock, tyvärr, av vissa Falu B- supportrar som genom hela matchen skrek glåpord mot både domare och motspelare.

Till vänster om mig satt en pappa, med en son på cirka 10 år, och var “helt galen”. Med mycket hög röst vräkte han ur sig okvädningsord under hela matchen, mot domarna och även mot de motståndare som satt utvisade precis nedanför oss. Stämningen blev mycket otrevlig då fokus låg på att förnedra domare och motspelare istället för att heja på sitt eget lag.

Jag frågar mig: Vad lärde den här pappan ut till sin lilla son genom sitt aggresiva uppträdande? Kommer den lilla pojken också att lägga fokus på att förnedra domare och motståndare istället för att heja på sitt eget lag i framtiden?

Till höger om mig stod ett gäng herrar i åldern femtioplus som hade med sig“Portföljen” med lite värmande dryck med sig. I takt med att de rörde sig mot att stå och halsa ur de medhavda fickpluntorna, så började även att - i kör - vara otrevliga och skrika glåpord, med mycket höga röster till domare och motspelare istället för att lägga fokus på och heja på sitt eget lag.

Ska det vara så här när man går på bandy i Falun?

Detta var mycket pinsamt, tycker synd om Falu BS som har sådana här såkallade supportrar.

P.S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons