Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trygga vägar för yrkeschaufförer

/
  • Om de tillfälliga rondellerna i Leksand blev permanenta skulle det göra vardagen lättare och tryggare för många, menar skribenterna.

Annons

Medlemmar i Kommunal och Transport utför varje dag helt avgörande insatser i sina arbeten för att alla medborgare ska kunna leva sina liv så smidigt som möjligt.

Busstrafik, sjukresor, taxiresor, skolskjutsar och olika transporter av leveranser till butiker och företag.

De tillfälliga cirkulationsplatser som funnits i Leksand i cirka fem månader har underlättat våra medlemmars arbete och bidragit till en säkrare och tryggare arbetsdag.

Nu är tanken att dessa ska tas bort och återställas till ursprungligt trafikflöde. Vi ser en uppenbar risk med detta med mer stress och ökad arbetsbörda.

Yrkeschaufförerna är en väldigt viktig del i ett fungerande samhälle. Att människor kommer till sina arbeten, elever till skolor, att äldre och funktionshindrade kan ta sig dit de ska och att patienter smidigt kan ta sig till sina besök i sjukvården.

Det är ett ansvarsfullt arbete att varje dag transportera det värdefullaste som finns – människor, däribland många barn och ungdomar.

Våra medlemmar är yrkesstolta och professionella. Att underlätta deras arbetsdag med en smidigare och tryggare färdväg är det minsta du som beslutsfattare kan göra.

Vi kräver att de tillfälliga cirkulationsplatserna blir permanenta och att det även kan bli ett gott exempel till andra kommuner för att lösa trafiksituationer på ett bra sätt.

Malin Ragnegård

Avdelningsordförande Kommunal Bergslagen

Kent Christensen

Avdelningsordförande Transportarbetarförbundet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons