Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trött på kolbulleexploatering i Säfsen

Annons

Handlar det om arbetstillfällen i Skifsen, så har det funnits ända sedan jag började hyra av Stora 1988. Har jag inte haft råd att betala, så har jag fått göra jobbet själv eller låta det vara. Det är en av de verkligt stora skillnaderna mellan mig och vd:n för Säfsens Fritid - "Säfsens", som vi kallar företaget.

Tidningarna har skrutit över miljonvinsterna. Men när udden vid Skifssjön, min sjö, ska skogsavverkas, lockas fredriksbergare att arbeta med motorsåg helt gratis. Säfsens vill inte betala arbetare.

Säfsingar ska också gå på kurs för att lära sig finntorpens historia. De betalar närmare 500 kronor för kurs och litteratur. Meningen med det är att de sedan ska kunna ställa upp gratis som turistguider. Och folk går på det! Säfsens exploatering ska "förankras hos lokalbefolkningen" sägs det öppet.

Det betyder att man ska hjärntvätta bort alla tveksamheter inför den planerade utbyggnaden av stugbyn. Är hela utökningen av verksamheten bara kamouflage för skatteplanering? Hur många stugor tål ett område utan att bli förstört? Det börjar bli svårare att hitta smultronställen.

Gamla säfsingar, som ofta söker sig ut i skogen, börjar grymta. Jag förstod tidigt hur det skulle gå. Om en generation finns det ingen vildmark kvar i Säfsen. Och jag har definitivt tröttnat på "kolbulleexploateringen"!

R M ENQUIST

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons