Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröst för Gunnarssons tigerhjärta

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson, 27/8

Jag har fått svar av Rolf Gunnarsson. Detta förvånar mig för jag har inte ställt någon fråga till honom.

Vad jag gjort är att skriva ett inlägg på en insändare som Gunnarssons partikollega i landstinget Birgitta Hiertner hade. Men i moderata samlingspartiet är det tydligen så att Gunnarsson, är den som svarar på insändare som rör partiet.

Jag gav Hiertner ett tips på en besparing i form av Gunnarssons landstingsarvode.

Jag tycker fortfarande att det är fel att en och samma person ska få ersättning från samma arbetsgivare, i det här fallet skattebetalarna, två gånger för samma tid. Gunnarsson sittrer ju både i riksdagen och i landstinget.

Detta oavsett vilken partifärg man har.

Gunnarsson kände sig trampad på tårna och fjantade till det med dela upp sitt årsarvode på årets alla dagar. Allt för att summan skulle se så liten ut som möjligt.

Gunnarsson deklarerar att han tänker fortsätt att agera för att landstinget enbart ska syssla med sjukvård. Det tycker jag är bra och gör det gärna allt kraftigare.

För jag tror att en av orsakerna till moderaternas senaste valsiffror är just att dalfolket vill annorlunda än Rolf Gunnarsson.

Jag behöver väl inte påminna om vilket parti som ökade sin andel av mandaten i landstingen och jag behöver väl inte påminna om den analys Gunnarsson gjorde dagarna efter valet:

"Våra siffror ser förskräckligt rysliga ut".

Valresultatet visar också att borgerliga väljare vill att landstinget ska syssla med lite annat än bara sjukvården. Folkpartiets framgångar är belägg för detta.

Att Gunnarsson sen fått många personröster må vara en tröst för ett tigerhjärta. Sanningen är den att de fick han ur en rejält minskad moderat valmanskår.

Jag väntar fortfarande på en synpunkt från Hiertner om hon menar att landstinget ska behålla "kulturpengarna" även om kommunerna tar över kostnaderna.

LUDVIKA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons