Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollen vid kött- grytan i Manglu

Annons

I det lilla samhället Manglu hade de troll som styrde och ställde samlats för att ta ett mycket viktigt beslut. Det var deras egna pensioner det gällde.

Naturligtvis kunde de inte vänta lika länge på pensionen som alla de vanliga trollen, de som inte var lika betydelsefulla. Därom var alla eniga.

Pension vid 50 eller 60 var det som gällde. Skulle pension vid 50 införas måste kanske pensionsåldern höjas till 67 för bottenskiktet och kanske måste även skatten höjas.

Att det var en mycket viktig fråga, som dryftades, det kunde man se. Där fanns inga sömniga ögon, nickningarna var målmedvetna och frenetiska, inte ofrivilliga och okontrollerade som de ibland annars kunde vara.

Några av trollen satt till och med och tuggade på svansen i sin iver. Majoriteten röstade på 50 och de troll, som tidigare gjorde sken av att företräda de allra uslaste i samhället, tyckte att pension vid 50 var det bästa.

En del av dem var förlägna och rodnade, ja, någras ansikten blev nästan lika röda som den ros de bar på vänster rockslag... eller var det höger?

Kanske tänkte de på handlarns lille Guttorm, som hade snott en chokladask i föräldrarnas butik. Sedan Guttorm hade glufsat i sig chokladen, tänkte han igenom det han gjort och skämdes över att ha stulit från dem, som försörjde honom.

Vad de troll som styrde och ställde i Manglu egentligen tänkte på, om de alls tänkte, får vi nog

inte veta.

PLURR - ETT VANLIGT TROLL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons