Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångsynt reaktionär

Annons

Svar till "Realist".

Din trångsynthet för projektet Dalhalla samt din egoistiska inställning är en skam för många av oss bybor i byarna runt Dalhalla som du också tar till orda för. Vilka vägsträckor har inte i dag fått en ökning av intensitet? Med din syn på situationen, varför inte gå vidare och stänga vägarna helt till och från byarna så du får njuta i din tystnad under sommarkvällarna.

Att säga nej till all förnyelse i samhällsutvecklingen är det enklaste av argument. Varför ej lägga ner alla turistarrangemang i Rättvik med Musik vid Siljan, Rättviksdansen, Classic Car Week, Siljanstravet, Rättviks marknad, golfbanan etcetera så slipper du och alla övriga som bor intill trafikleder all trafik som dessa stora publik- och turistdragande tillställningar för med sig.

Det är vad Rättvik som en av de populäraste turistorter i Sverige lever av. Dalhalla har skapat ett antal arbetstillfällen i Rättvik vilket är behövligt för lilla Rättvik där många människor måste söka sig utanför kommungränserna för att få ett arbete.

Ponera att alla dessa pendlare flyttade till de kommuner där de har sina arbeten. Då kan vi se Rättvik som en gammal fäbodvall då stora skatteintäkter går förlorade för Rättviks kommun.

Då kan du sitta där och njuta av tystnaden. Dina övriga kommentarer om bybors mindre värde är så ovidkommande att de ej kan eller ska kommenteras.

Kom ut ur din trångsynthet och egoism och se fördelar och möjligheter i stället för mörker i din tillvaro.

GRÄNDENBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons