Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törstig Chevroletambulans

Annons

Jag har fått information om att den nya ambulansledningen i Landstinget verkställt en upphandling och inköpt åtta nya Chevrolet-ambulanschassier till de befintliga sjukvårdsskåp som redan finns. Dessa färdiga kärror betingar ett pris av 800 000 kronor vardera. Dessutom sörplar de i sig 3-4 liter dyr bensin per mil vid lite hårdare körning och följaktligen vräker de ur sig en förfärlig massa skit ur avgasrören, alltså är de i högsta grad miljöovänliga.

Ludvika ambulansstation har fått nya Mercedes- turbodieselambulanser, som personalen är i högsta grad nöjd med, betydligt billigare i inköp, enligt uppgift halva priset. De gamla chevorna med sina påmonterade skåp, och som rullat cirka 50 000 mil var, borde slopas och skickas som gåva till exempelvis Biaffra eller varför inte till Margit Rapp. Hon kan säkert placera dem placera dem i Lettland.

Om jag har rätt siffror rör det sig om tremiljoner tvåhundratusen kronor i merkostnad för de åtta Chevrolet-ambulanserna. Mellanskillnaden torde räcka till åtta nya Mercedes-ambulanser. Dalfolk, ett nytt landstingsskatteslöseri i flermiljonklass.

Rolf Gunnarsson, m. Du som är gruppledare för moderaterna i landstingsfullmäktige vad har du för syn på att landstinget fortsätter att köpa svindyra ambulanser, som förutom att de är för dyra, blåser ur sig mycket skit i avgasrören, i stället för att införskaffa en modern fabriksbyggd ambulansbil med motor och kaross av absolut högsta klass med toppmodern teknik, givetvis miljövänlig och dessutom för halva priset? Är det endast länets Prio1-bilar som intresserar dig?

Det blir mycket intressant att läsa dina kommentarer, du brukar ju svara.

O TALLBLAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons