Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma hyreshus gör ingen glad

Annons

I landet står tusentals lägenheter tomma. Även här i Dalarna har många kommuner svårt att hitta hyresgäster. Kommunen har ofta gått in som borgenär för sina bostadsbolag. Det gör att de tomma lägenheterna hotar kommunens ekonomi.

Det finns kommuner som hyr ut eller säljer sina tomma lägenheter till semestrande norrmän eller danskar eller som byggt om bostadshus till företagslokaler. Men många kommuner har nått vägs ände när det gäller att finna alternativa lösningar.

Socialdemokraterna har med stöd från v och mp bestämt sig för att avsätta pengar för att stötta kommuner som behöver strukturera om sitt bestånd av hyreslägenheter.

När riksdagen tog detta beslut den 4 juni protesterade den borgerliga oppositionen eftersom de ansåg att kommunerna själva ska lösa sina problem. Men jag anser att det är riktigt att staten engagerar sig i kommunernas verksamhet när de själva ber om det.

Centerpartiet var ett av de partier som var emot att ge ekonomiskt stöd. De deltog tyvärr inte i riksdagsdebatten i denna fråga och därför är det omöjligt att veta hur de skulle argumenterat om detta.

Att "lägga sig i" är också att bry sig om och hyreshus med gapande fönster gör ingen glad.

HANS UNANDER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons