Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjafsigt om fastighetsskatten

Annons

Höga

skatter

gör oss

oförmögna

Om stat och kommun ska ansvara för allt blir skatterna höga. I Sverige har socialdemokratisk politik lett till att vi har världens högsta skatter. Vi moderater vill

i stället satsa på det allra viktigaste och samtidigt hitta nya former för hur saker görs. Då kan skatterna sänkas.

Höga skatter minskar friheten och möjligheten att leva på en egen lön. Höga skatter stryper också välståndet. Det blir svårare att driva företag, dyrare att anställa och mindre attraktivt att satsa och investera. Vi blir alla "fattigare" i längden då utbildning, arbete, företagande och sparande inte lönar sig.

Om vi sänker skatterna minskar krångel och byråkrati och om vi bryter upp monopolen så kommer svensk ekonomi att växa snabbare. Detta ger i sin tur mer pengar att satsa på det som är viktigt och utrymme för ännu lägre skatter. Vi får en positiv cirkel av ökad frihet och nya möjligheter.

Vi moderater vill att alla ska slippa betala skatt på de första 4 000 kronorna vi tjänar varje månad. Och vi vill att den som har barn ska kunna få ytterligare 15 000 per barn och år innan det är dags att betala skatt. Då kan fler leva på sin lön och slipper lita till bidrag. Vi vill avskaffa fastighetsskatten så att alla har råd att bo kvar. Vi vill också avskaffa eller sänka alla de skatter som gör det olönsamt att utbilda sig, arbeta extra eller som straffar företagande och sparande.

Åtta år med socialdemokraterna har resulterat i att: Sverige har världens högsta skatter. Skattetrycket är i dag 54,2 procent av BNP; under det socialdemokratiska regeringsinnehavet har skatterna ökat med över 300 miljarder kronor. Tre av fyra kronor i tillväxt har gått i skatt; Inkomstskatterna har ökat med cirka 125 miljarder kronor eller 43 procent; Fastighetsskatten har ökat från 15 till 22 miljarder kronor eller 47 procent.

BIRGITTA HIERTNER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons