Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingshuset blir ett utmärkt bibliotek

Annons

I lördagens NLT fick jag något slags svar från Håkan Frank, folkpartiet. Han svarade dock inte på det jag frågade honom om, nämligen hur han har tänkt spara 650 000 kronor under 2003 genom att lägga ned Lingongårdens bibliotek. Han hamnar däremot allt längre från de 650 000. Vi ska inte dra in någon personal, däremot ska vi inte återbesätta tjänster vid pensionsavgångar.

Problemet är bara det att vi inte har en enda pensionsavgång under 2003. Jag frågar igen: varifrån kommer besparingen på 650 000?

Frank vill dessutom göra demensboende av Lingongårdens bibliotek.

Jag kan inte tänka mig någon lokal som skulle passa sämre till detta, men däremot tiotals som skulle passa bättre.

Beträffande förslaget att göra tingshuset till huvudbibliotek, så är det ett förslag som har kommit från personalen. Vi vill ha ett bibliotek som ligger i gatuplanet och som man lätt kan hitta till.

De första biblioteken i Ludvika låg i sockenstugan och i stadshuset, så det är historisk mark för biblioteket i Ludvika. Tingshuset är en mycket vacker gammal byggnad som borde göras tillgänglig för Ludvikaborna och inte hyras ut eller säljas för något kommersiellt ändamål. Dessutom skulle den delen av Storgatan livas upp och bli mer frekventerad. I många städer har man återanvänt gamla vackra byggnader på detta sätt, till exempel hamnmagasinen i Sundsvall, som blivit ett fantastiskt kulturhus.

Låt oss få ett nytt bibliotek i det gamla vackra tingshuset!

Connie Andersson
tf bibliotekschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons