Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillväxtpolitik = välfärd!

Annons

Ropen efter bättre tillväxt skallar allt högre. Experter, politiker från höger till vänster kan verkligen vara överens om en sak; att den teoretiska insikten om behovet av förändringar i företagsklimatet räcker inte.

Sverige blir allt fattigare. USA, Finland, Danmark, och EU-länderna har betydligt bättre tillväxt än Sverige. I potten ligger på sikt den svenska välfärdsstatens överlevnad. Hur ska skolan, vård och omsorg finansieras när allt fler blir äldre?

Kortsiktighet har ingen bärande framtid. Därför ska vi skapa ett bättre företagsklimat om vi vill garantera överlevnad för vår välfärd. Vi måste se över hela skattesystemet. En slopad förmögenhetsskatt och förändringar av försäkringssystemen är också nödvändiga.

Hösten 1998 bildades det nuvarande näringsdepartementet. Det har nu funnits i fem år men ingen förenkling av regelverket för företagen har skett.

I Danmark startar men företag av lust och inte av nöd. Det finns en gynnsam kultur som garanterar tillväxt. Men för företagare, entreprenörer, uppfinnare och ambitiösa avvikare i det vanliga arbetslivet gäller andra regler. Att bli rik här i Sverige på grund av utbildning, arbete eller affärsidéer anses orättvist och beskattas därefter.

Inför ämnet entreprenörskap i skolan för att få fart på nyföretagandet. Unga kvinnor som män borde kunna få den hjälp de behöver för att Sverige och Dalarna ska upp på fötterna igen.

För att denna näringspolitik ska bli ett faktum så har socialdemokraterna en hel flock heliga kor att slakta.

KATARINA GUSTAVSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons