Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till dej som föredrog att besöka oss när vi inte var hemma…

Annons

Du kom och hälsade på när vi inte var där. Det var ju synd för vi var inne i lägenheten i sta´n bara ett par nätter. Men om vi hade varit där hade vi kunnat hjälpa dig att leta igenom hela vårt bohag. Du hade lättare kunnat hitta det du sökte. Nu fick du i stället bemöda dej att planlöst riva ut allt från skåp och garderober så att det hamnade i en enda stor röra på golvet. Vände upp och ner på alla pytsar och kastruller. Skjortor, blusar och broderade dukar som vi normalt inte har liggande på golvet bland fotoalbum, frottéhanddukar, serveringsfat, prydnadssaker och en massa annat.

Läskunnig och intresserad av litteratur är du tydligen eftersom du rivit ner varenda bok ur – bokhyllan för att hitta den titel som eventuellt föll dej i smaken. Men de flesta verkade vara ratade och kastade på golvet, de också.

Efter ditt besök såg den tämligen obäddat och oredigt ut i sängarna, men det kompletterade bara bilden av totalt kaos när vi återkom till vårt andra hem.

Kikaren som vi brukade närstudera småfåglarna med saknades efter ditt besök. Liksom kameran med utbytesoptik som jag jobbade professionellt med fram till pension. Burkarna med starköl hade jag gärna bjudit på om du inte föredragit att komma till oss så där impulsivt och oanmält…

Arvet från svärmor, den gamla kakburken från tidigt 1930-tal med sirligt målade penséer innehållande chokladpraliner fick du med dej, men inte locket. Det återfås gärna mot beskrivning…

I uthuset var det säkert kolmörkt och besvärligt. Ber om ursäkt för glödlampan slocknade när jag var där och jag hann inte byta. Men du hittade motorsågen ändå. Dock inte reservdunken med bensin som jag köpte i förra veckan för att kunna ta ner raden av björkar den här veckan. De skulle ha räckt till nästa års brasvedsbehov, om inte hörnet där sågen stod gapat tomt.

Det gamla luftgeväret som vi vågade ha framme innan barn och barnbarn kom till hittade du också långt inne i skåpet med överdragskläder. Jag har också i skåpet bredvid en hel bunt med hagelaskar och kulfång med måltavlor så vi hade kunnat provskjuta tillsammans, om du inte haft så bråttom - och tagit bössan med dej…

Nu är vi här igen och kryper omkring på golvet på våra gamla ömma knän och värkande ryggar och försöker bringa ordning i röran. Försöker förstå och övervinna. Försöker få till det, prydligt och veckostädat som det var innan du kom på det spontana besöket.

Vad jag förstår är du säkert betydligt yngre och med lätthet kan kliva både högt och lågt. Och med lätthet kan du säkert flytta upp den ena saken efter den andra till sina respektive platser på hyllor och i skåp. Det kanske är svårt för dej som har unga och friska leder i armar och ben – att det känner på för de som hunnit bli betydligt äldre.

Framför tvättmaskin ligger så en stor hög textil som är hopsamlat från bråten. Den har vi inte hunnit ta itu med än. Men vi är ju pensionärer och kan ta tiden till hjälp. Annat är det väl för dej som s a s jobbar svart. Har ständigt nattskift, utan ob och utan pensionsgrundande inkomst.

Världen är allt bra orättvis - för en del…

Lars-Erik Larzon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons