Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TiB utan empati?

Annons


Fredagen den 14 samt lördagen den 15 februari visar Tåg i Bergslagen sin rätta sida. På en halvsida i Nya Ludvika Tidning respektive Fagerstaposten deklarerar man

stolt under rubriken "Hälften vunnet" att "visst har det hänt att några tåg varit inställda, men det är sånt som händer så här års när vädrets makter kan vara oberäkneliga. Vi hoppas att Du har överseende."

Lydelsen borde ha varit något i stil med:

"Visst skickade vi ut våra resenärer i en buss på en glashal väg som knappast borde trafikeras av bussar med pressade tidtabeller vilket fick tillföljd att sex människor miste livet och ett 40 tal skadades. Men det är sånt som händer, vi hoppas Du har överseende."

Att överhuvud taget gå ut med en sådan annons både i Fagerstaposten och NLT tre veckor efter en av Sveriges svåraste bussolyckor någonsin är inget annat än ett hån mot de omkomna, deras anhöriga och vänner.

Det står obehagligt klart att ledande personal inom TiB saknar all förmåga till empati och lider stor, för att inte säga enorm, brist på omdöme. Att gå ut med en annons som deklarerar hur bra man arbetar med säkerhet och slå sig för bröstet för det.

Jag saknar ord för vad jag känner. Fy f-n säger jag bara.

Käckt avslutar man annonsen med "Välkommen ombord!"

Aldrig i livet.

//42

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons