Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terrorism på USA:s villkor

Annons

Nato med USA i spetsen anföll Irak i Gulfkriget därför att landet visat aggression mot omvärlden och styrs av en skurk. Serbien bombades därför att landet styrdes av en skurk som sysslade med etnisk rensning. Afghanistan anfölls därför att Usama bin Ladin eventuellt fanns där, och därför att talibanregimen stödde terrorism.

Återigen frustar USA av iver att dra ut i krig därför att Irak eventuellt har tillgång till massförstörelsevapen. Varje gång verkar nästan alla svälja dessa argument och jublar över Amerika som så osjälviskt offrar sig för att frälsa världen från ondska.

Därför är det så svårt att se någon konsekvens och logik i att USA aktivt håller ett land om ryggen som leds av en gammal ärketerrorist och skurk, som ägnar sig åt ohämmad etnisk rensning, som genom sin aggression är det i särklass största hotet mot världsfreden, som förfogar över massförstörelsevapen och som utövar statsterrorism i full skala. (Jaja, jag vet att det med den nya terminologin inte kallas terrorism utan självförsvar när man är militärt överlägsen, men ändå.)

De mest ivriga förespråkarna för Israels systematiska förtryck av det palestinska folket verkar vara "kådisarna" och folkpartiet, alltså de partier som påstår sig vara mästare inom svensk politik när det gäller etik och moral.

Jag får inte ihop det. Därför skulle det vara så skönt om någon representant för kd eller fp kunde bringa klarhet.

Om jag inte får någon rimlig förklaring kommer jag att leva kvar i tron att de riktigt moraliska inte nöjer sig med mindre än dubbel moral.

BO STAAF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons