Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på era barn och se till att vara förebilder i stället

Annons

I Sverige i dag lever cirka 385 000 barn i familjer där ena eller båda föräldrarna har en riskkonsumtion av alkohol, detta visar siffrorna hos Folkhälsomyndig­heten.

Jag träffade en nioårig kille vars föräldrar båda led av alkoholmissbruk. Han berättade för mig om hur han en dag av blivit hämtad från skolan och flyttades till en annan familj. Ni föräldrar borde ta ansvar, har ni ett alkoholmissbruk låt bli att skaffa barn innan ni känner er stabila. Inget barn ska få behöva gå igenom något så fruktansvärt som att inte få bo kvar hos sin familj.

Min pappa har ett alkoholmissbruk, jag är ju faktiskt 16 snart 17 år och jag tycker det fortfarande är riktigt jobbigt. Jag har levt med min pappa mer eller mindre hela mitt liv. När jag var 14 placerades jag i ett familjehem bland annat för detta. En förälder med ett missbruk påverkar ett barn hela livet, det är något man aldrig glömmer.

Alkohol är ju farligt för dig, det påverka våra organ, speciellt levern. Men det påverkar oftast dem i din omgivning också, till exempel dina barn. Du tappar din motorik och kontroll om du dricker så att du blir berusad.

Alkohol är ofta inblandat i olyckor och beräknas inter­nationellt svara för 30 procent av olyckor med dödlig utgång, något högre för trafik­olyckor än för arbets­olyckor.

Det finns inte så mycket positivt med alkohol. Det enda jag lärt mig av en alkoholmissbrukare är att jag ­avstår alkohol då jag sett fruktansvärda saker hända. Vissa kan även utveckla en fobi för berusade människor.

Jag tycker ni ska tänka på era barn dem är ju ändå vår framtid. Det är ju faktiskt de som ska hjälpa till när du blir gammal och inte kan ta hand om dig själv. Var en före­bild i stället och drick ansvarsfullt!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons