Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om något hade hänt 100-årige Eric

Annons

Läser om 100-årige Eric Ström i Vansbro som inte fick åka med sjuktransporten till vårdcentralen bara för att han inte hade kontanter att betala med utan bara kort. Och kort är ju det som vi alla har nu som betalmedel. När Eric satt sig i bilen och skulle betala och inte hade kontanter fick han helt enkelt kliva ur bilen och så åkte den iväg.

Jag blir helt stum och undrar hur dum en personal vid Dalatrafik får vara. Personen som vid detta tillfälle körde åt Dalatrafik måste ju omedelbart tas ur tjänst och få en grundläggande utbildning i hur man hanterar sådana här händelser.

Det var fel på kortläsaren kommer det fram nu i efterhand, något som Eric Ström aldrig fick veta och hur som så borde ju detta ha lösts med att transporten till vårdcentralen ändå genomfördes och en faktura senare skickades.

Dalatrafik får skämmas ordentligt nu och stå i skamvrån

Tänk om något hade hänt med patienten, vilken logisk kullerbytta skulle då Dalatrafik fabricera?

Sven Lind – som aldrig har kontanter

Svar på tal

Trafikföretaget gjorde fel, den gamle mannen skulle ha körts till vårdcentralen. I det här fallet, när kortläsaren inte fungerade, skulle givetvis en faktura ha skickats i stället. Det åligger trafikföretaget att kunna lösa sådana här situationer.

Vid akuta sjukresor händer det att resenärer inte kan betala vare sig med kort eller pengar och då faktureras de i efterhand.

Conny Strand

vd Dalatrafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons