Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk efter före

Annons

Tycker du att användning av droger är var och ens egen angelägenhet? Kan så vara så länge inte en enda varelse behöver lida. Att köra motorfordon påverkad, är det också en ensak? Det kan ju gå bra.

Skulle du chansa och följa med eller låta någon anhörig åka med tåg eller bil, exempelvis om du visste att föraren var påverkad?

Hur skulle du handla? Tror du att en påverkad förare vet vilka fruktansvärda tragedier denne kan orsaka, både för sig själv och helt oskyldiga?

Hur ska det gå till att förebygga drogolyckor? Man har börjat låta förare träffa offren för fyllekörning. Kanske kan det hindra en upprepning. Hur vore det att innan "olyckan" är framme, låta varje körkortstagare som avslutning i körskolan få en realistisk tankeställare, till exempel i form av en film om vad som kan hända vid körning i drogpåverkat tillstånd.

Vägverket sponsrar säkert upplysningsmaterial med "nollvisionspengar". Det kan aldrig bli noll olyckor i trafiken. Kanske kan många "onödiga" dödsolyckor och olyckor med livslångt lidande förhindras.

Tänk om alla kunde tänka efter, före.

EJDOR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons