Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallenleden trafikfara för barnen

Annons

Inom en snar framtid påbörjas bygget av Tallenleden, vilket medför ytterligare tung trafik på vägsträckan förbi skolan i Östra Främby. Redan nu finns det ett övergångsställe där hastigheten är sänkt till 50 km i timmen, vilket knappt någon yrkeschaufför tycks ha uppmärksammat (undantag finns).

Nu vill styrande i denna kommun ändra busslinjen Källviken-Ö Främby-Centrum (och tvärtom) så att bussen inte längre ska åka in vid skolan i Ö Främby. Detta medför att alla skolbarn ska gå över denna, redan nu, tungt trafikerade väg.

När Tallenleden är klar kommer det att bli många gånger mer trafik. Om man kunnat bygga en gångbro över vägen så hade det varit okej, men det har man inte råd med. Ett avsmalnande parti har det pratats om, men hur mycket hjälper det? Barnen kommer ju i alla fall att befinna sig på vägen. Sänkt hastighet hjälper inte heller, eftersom det inte saktas ner något på den vägsträcka som är hastighetssänkt i dag. Stoppljus skulle också fungera bra, men det kostar nog mer än en gångbro.

Hoppas verkligen att de styrande tänker till ordentligt innan detta klubbas igenom, sedan kan det vara för sent.

FÖRÄLDER MED BARN I FRÄMBYSKOLAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons