Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taffligt inlägg, Nyström

Annons

Den kände centerpartisten och jägaren Carl-Erik Nyström, kommunalråd i Falun, har i ett

debattinlägg klargjort en häpnadsväckande ömklig syn i vargfrågan.

Nyström fastslår att våra förfäder ej kunde leva med vargen.

Nu uppstår genast frågor. Hur vet Nyström det? Sedan hur många generationer föreligger dessa samlevnadsproblem? Kan vi leva med älgar? Kan vi leva med centerpartister?

Dessa bålda jägare i dyra Helly-Hansensmokingar, bara, breda bringor och med en

Holland & Holland studsare à

50 000 kronor över axeln - ett vapen kraftigt nog att stoppa ett godståg - är tydligen inte mycket att hålla i handen när vargen ylar från någon högt belägen bergstopp i Fredriksberg eller kanske var det i Svartnäs.

Mocho Machomodet ramlar ned i brallorna och det av hat och skräck förblindade varghatardrevet startar.

I Värmland har man kommit längst när det gäller att ta tag i vargfrågan med hårdhandskarna. När tillfälle givits har man med bil jagat flyende vargar för att köra över dessa. Förhoppningsvis har dessa djur avlidit omedelbart men alldeles säkert har djur lämnats ohyggligt svårt skadade för att dö en långsam, kvalfylld död.

Inom loppet av några veckor har fyra-fem vargar spårlöst försvunnit i Dala/Värmlandsreviret. Vargarna har varit försedda med pejlbara radiosändare och vid korspejling har konstaterats att en av sändarna fortsätter sända från botten av en liten sjö i området. Här har alltså en varg med radiosändare eller enbart radiosändaren dumpats.

Det taffligaste i Nyströms påstående är hans hemlighetsfulla tal om att han känner länsjaktvårdare som berättat om inplanterade vargar från Polen.

Nyström fortsatte i en senare tv-sändning sitt hemlighetsmakeri och gav ett bestående intryck av kvalificerat spridande av vandringshistorier, inte helt ovanligt i varghatarkretsar.

Nyström låter förstå att klövviltet - älg och rådjur - kommer att minska. Det är ju hugnesamt för Mocho Machosläkt att ännu kunna fylla sina fryscontainers med kött.

Och nu Nyström, ska du få höra det senaste om vargjävlarna. Min kompis har en kusin som bor i Söderbärke. Han känner en tjej som har en synskadad halvbror som sett fyra vargar liggande på Stora torget i Falun på Svenska Flaggans Dag.

Lite senare samma kväll såg dom ett vargpar med en havande vargtik. De låg utanför förlossningsavdelningen vid Domnarvets sjukhus.

Med sådana partimedlemmar som kommunalrådet Carl-Erik Nyström i Falun behöver centerpartiet inga ytterligare fiender

Leve vargen!

Bo Lindebert

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons