Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för vår fina strandpromenad

Annons

Svar till Ingemar Blomqvist

Sedan den första etappen av Solvändan togs i bruk, har tanken hela tiden funnits. "Tänk vad trevligt det skulle vara om man kunde fortsätta promenaden runt Kyrkudden och förbi Hildasholm."

Nu har vi fått vår fina promenad! Jag har svårt att tänka mig att någon kan ha något emot det som förgyller tillvaron för oss som tycker om att vandra i en sådan sjönära miljö. Jag är dessutom övertygad om att när växtligheten runt den nya sträckningen kommit upp kommer det bli väldigt vackert. Jag tror många med mig instämmer med att det är en riktig höjdare.

I Ingemar Blomqvists debattinlägg den 23 maj kunde man läsa. "Ur estetisk synpunkt kommer strandpromenaden att utgöra en fullkomligt grotesk skapelse".

Det får mig att tänka att det estetiskt groteska ligger nog inte i utseendet av Strandpromenaden, utan möjligen om man vänder blicken mot strandbrinken nedanför Hildasholm där vi ser en ovårdad slänt med nedfallna träd, sly, ris och bråte. Det är nog detta som kan få en del att reagera med en estetisk snedkick.

Jag lyfter i stället på hatten för er alla som har gjort det möjligt för oss i Leksand att njuta av våra promenader, och faktiskt tror jag att vi med stolthet kan visa upp vår vackra promenad för alla tillresta turister.

JANNE KOCK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons