Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack alla på Älvdalsskolan!

Annons

För ett år sedan gick jag ur nian på Älvdalsskolan. Jag kunde knappt vänta på att få flytta därifrån och börja plugga i Falun. Jag hade höga förväntningar och trodde att allt skulle bli mycket bättre, men det blev inte riktigt så.

När jag lärt känna mina nya klasskompisar insåg jag att i min ryggsäck från skolan i Älvdalen fanns så mycket positivt som de andra inte hade; nattvandringar, Lucia-festi-natt, Friends, temaveckor, Mellbystrandsresor och inte minst den personliga kontakten med mina lärare och annan skolpersonal.

Självklart anordnar min nya skola också aktiviteter men inte alls i samma utsträckning och inte alls med samma omtanke.

När jag berättar för mina klasskompisar om allt roligt och bra jag gjorde på högstadiet blir de förvånade.

Jag blir också förvånad för jag trodde att alla andra haft det minst lika bra, särskilt de som gått i skola i en stad. Men nej, jag har fått lära mig att det är få förunnat att få gå i en så bra skola som Älvdalsskolan. Särskilt stolt är jag över retoriken. Jag märker tydligt i klassen på till exempel redovisningar vilket försprång jag har. Jag som bara hann läsa retorik sista åren på högstadiet, tänk då vilken fantastisk chans alla barn i Älvdalen får som börjar med retorik redan i förskolan!

Karin Beronius är en fantastisk eldsjäl som Älvdalsskolan måste hålla hårt i.

Ett stort tack till fritidsledarna Tomas och Håkan, alla lärare och annan personal på Älvdalsskolan och ett särskilt tack till dig Karin som fått mig att våga!

Beatrice Nylund,

f d elev på Älvdalsskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons