Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta upp diskussioner om privatisering

Annons

Läkarna på vårdcentralen i Smedjebacken har för några veckor sedan tillskrivit landstingsstyrelsens ordförande Alf Johansson, för att man vill få igång en seriös diskussion om en privatisering av sin vårdcentral för att säkra en fortsatt trygg och kontinuerlig verksamhet utan ständigt beroende av stafettläkare.

Jag vet inte vad som pågår i kulisserna, eller om det ens pågår någonting, eller om ens Alf Johansson reagerat på skrivelsen.

I den dåliga ekonomiska situation med en prognos, som visar på ett sannolikt underskott i år på minst 200 miljoner vore det att betrakta som ett allvarligt tjänstefel att inte omedelbart inleda den seriösa diskussion, som de tre läkarna på vårdcentralen efterlyser.

Det finns också ett socialistiskt förslag om att lägga ner vårdcentralen på Ludvika lasarett. Hur det ska gå till och vilka konsekvenser det kommer att medföra för den stora befolkning som har Ludvika norra som sin vårdcentral nämns inte med ett ord.

Mer än 40 procent av Ludvikas alla 80-åringar och äldre får sin vård på Ludvika norra, som på de två senaste åren stått för en remarkabel uppryckning. Den läkarentreprenad som varit på plats har inneburit en viss kontinuitet, väntetiderna är borta, akuta fall tas om hand samma dag de ringer och trivseln på arbetsplatsen har återvänt.

Förslag är ställda och åtgärder är vidtagna för att få en budget i balans. I detta läge vill jag uppmana Alf Johansson, övriga sossar och Lars-Ove Hagbergs vänsterpartister att i stället för nedläggning ta upp en seriös diskussion med alla på Ludvika norra om en privatisering för att behålla kunnande, arbetsglädje och framtidstro på en vårdcentral med ett mycket tungt vårdtryck.

BERNDT EKSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons